Nieuws

Heeft u nieuws voor LageMierde.Info? Stuur uw bericht naar webredactie[ANTISPAM]lagemierde.info.

Doe dit minimaal 1 week van te voren zodat het bericht op tijd geplaatst wordt!


Verslag Dorpsavond 2018


Geplaatst op: 09-12-2018

 

Drukbezochte dorpsavond op 22 november 2018

 

Op donderdag 22 november vond de jaarlijkse dorpsavond plaats. Er zijn diverse onderwerpen aan de orde gekomen en door middel van nieuwsflitsen werden de belangrijkste activiteiten van het afgelopen jaar nog eens toegelicht. Ook kwamen de actualiteiten aan de orde. Het voltallige college van burgemeester en wethouders was aanwezig en onder leiding van Sophie Buster werden de verschillende items met zowel collegeleden, als leden van de Dorpsraad besproken. Ongeveer 70 inwoners hebben de avond bezocht.

 

BOA’s

Voor deze avond waren BOA’s (bijzonder opsporingsambtenaar) van de gemeente uitgenodigd om uit te leggen wat hun taken zijn en hoe wij als inwoners hen kunnen helpen met het melden van overlastsituaties. Gelukkig valt het met het aantal meldingen in Lage Mierde mee. De BOA benadrukt dat inwoners gebruik moeten maken van het klachtenmeldpunt van de gemeente als er serieuze klachten zijn. Dan kan er worden opgetreden.

 

Mariakapel

Dit jaar is de Mariakapel aan het Vloeieind helemaal opgeknapt. Om te vertellen hoe dit traject is verlopen heeft  Louis Hendrikx uitgelegd hoe de kwaliteitsimpuls tot stand is gekomen Hij geeft aan dat in de aanloop meerdere hobbels zijn genomen, maar dat hij en zijn mede-vrijwilligers tevreden zijn over het resultaat. Het beheer ligt nu bij de gemeente.

 

Kunst en cultuur

Samen met Lage Mierde Bruist, in de persoon van Jan Berger, heeft de Dorpsraad het initiatief genomen om een nieuw project over “Kunst en Cultuur met een link naar toerisme”, op te starten. Hoe het er precies uit gaat zien staat nog helemaal open. Heeft u ideeën over wat dit zou kunnen zijn en wilt u actief meedenken. Schroom niet en meldt u aan, zodat we er samen iets moois van kunnen maken. Hierover komt later nog een uitnodiging in het Dorpsnieuws.

 

Ambassadeurs

De ambassadeurs voor Lage Mierde stellen zich voor en leggen uit wat zij voor de inwoners van Lage Mierde kunnen betekenen. U kunt bij hen terecht als u niet weet waar u met een vraag voor de gemeente moet zijn. Verder kunt u bij hen zaken neerleggen die u signaleert en waar u zich zorgen over maakt. Hoewel de start enigszins stroef was, is hun rol en betekenis voor de inwoners steeds duidelijker aan het worden. Ook de samenwerking met de Dorpsraad komt op gang. Binnenkort willen de ambassadeurs weer een dialoogtafel organiseren.

 

LageMierde.info

De website Lagemierde.info is al een aantal jaren online te vinden. Hoewel het aantal bezoekers per dag niet gering is (± 75), laat het vullen van de website te wensen over. De wens bij de opzet was dat het een website zou worden die door alle verenigingen etc. zou worden gevuld en bijgehouden, zodat het voor de inwoners een compleet geheel zou zijn van wat er speelt in het dorp. Dit is niet gelukt. Nieuwe impulsen en meewerkers/denkers zijn van harte welkom! Vanuit de aanwezigen wordt de problematiek onderkend, maar men vindt het ook jammer als Lagemierde.info zou verdwijnen.

 

Eenzaamheid

Uit onderzoek van de GGD is gebleken dat 13% van de ouderen in Lage Mierde aangeeft eenzaam te zijn. De werkgroep Zorg en Welzijn gaat hier in 2019 mee aan de slag.

 

Lindenhof

Wethouder Peter van de Noort geeft de stand van zaken weer. Op dit moment ligt er bij het college een voorstel voor het realiseren van 20 appartementen voor mensen met dementie, 20 appartementen voor cliënten van Amarant en 7 huurappartementen voor met name starters. Het plan dat nu in schetsvorm voorligt, zal binnenkort door het college worden behandeld. Natuurlijk zijn er nog veel vragen en zal na een principebesluit een (lang) traject van ca. 1 jaar worden ingegaan voor het aanpassen van het bestemmingsplan. In die periode kan worden gewerkt aan een bouwkundig ontwerp. Zoals afgesproken zal het hele proces mede worden begeleid door een klankbordgroep. Hiervoor hebben zich al ruim 20 inwoners opgegeven. De verwachting is dat de klankbordgroep medio januari bij elkaar komt.

 

Wilt u actief betrokken zijn bij en/of deel uitmaken van de Dorpsraad of wilt u een bijdrage leveren aan een of meer activiteiten, neem dan contact met ons op via lagemierde.info.

 

De Dorpsraad kijkt met plezier terug op een geslaagde Dorpsavond.

 

Dank voor uw belangstelling.

 

 

 


Inloggen Zalenplanner

Agenda

juli 2019
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Volg Lage Mierde ook op

Wandel4daagse

WANDEL4DAAGSE 2019 21 tot en met 24 mei 2019
klik op het logo voor meer info

Alzheimer Café


(NIEUWE NAAM VAN HET GOW WELZIJNSWERK)

Alzheimer Café de kempen Klik hier voor meer info over de bijeenkomst op 14 maart 2019. 

Nieuwe plannen Lindenhof

Klik op de flyer voor de uitnodiging! 

 

Zorg en Welzijn


Iedere donderdagmiddag 13.30-16.00
Ontspanningsmiddag in de Ster. 

Klik op het logo voor meer info

Statistieken

4 bezoekers online
Vandaag: 15 unieke bezoekers
Deze week: 105 unieke bezoekers
Totaal: 47783 unieke bezoekers